Ilahduta tulppaaneilla

/ Hantulan Kukkakauppa

Värikäs, helppohoitoinen, edullinen ja niin piristävä! On tulppaanien aika!!

Kauppapuutarhaliiton mukaan Suomalaiset ovat olleet vuosikymmeniä asukaslukuun suhteutettuna maailman ahkerimpia tulppaanien ostajia.

Kotimaisia tulppaaneja on ollut tarjolla jo ennen joulua, mutta vasta tammikuussa määrät alkavat kasvaa voimakkaasti ja niistä saadaan nauttia aina pääsiäiseen saakka.

Tulppaanien värit ja lajikkeet vaihtelevat sesongin edetessä. Ystävänpäiväksi suosituimpia ovat kaikki punaisen eri sävyt, mutta myös valkoiset ja moniväriset lajikkeet ovat kysyttyjä. Suorastaan klassikon asemaan on noussut reilun kokoinen, useasta eri väristä sidottu pyöreä kimppu Aalto-maljaan aseteltuna.

Tulppaanien tuoreuden ja kestävyyden kannalta on tärkeää, että ne ovat kotimaassa viljeltyjä. Lähes kaikki Suomessa myytävät tulppaanit ovatkin täällä kasvatettuja. Näin voidaan varmistaa tuoreet kukat lyhyillä kuljetusmatkoilla ja nopeat toimitukset kukkamyyntipisteisiin.

Tulppaani on edullinen ja helppo leikkokukka: nippuna ostettujen tulppaanien varsista leikataan veitsellä pari senttiä pois. Tulppaanit laitetaan maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta ne pysyvät ryhdissään. Kääreen voi ottaa pois ja asetella tulppaanit maljakkoon, kun ne ovat imeneet vettä. Virkisteitä ei tarvita. Kukkakaupasta voit ostaa tulppaanit sidottuna kauniiksi kimpuksi. Älä aukaise kukkasitojan asettelemaa kimppua. Poista vain kukkien tyveltä kosteuspaperit ja aseta kimppu välittömästi veteen. Jos varret pääsevät kuivahtamaan, kannattaa uudet imupinnat leikata. Maljakkovesi on hyvä vaihtaa pari kertaa viikossa ja veden vaihdon yhteydessä varsia voi lyhentää. Tulppaanikimppu ilahduttaa maljakossa noin viikon. Tulppaani kestää hyvin viileyttä ja se säilyy pidempään jos kimppua pitää välillä viileässä.

   

Takaisin

Ajankohtaisia

vkolla 1

Joulukukkien tilaus

Kukkaostot myös netistä

Isänpäivä 8.11.2020

äitienpäivä

Vapun aukioloajat